A pattanás visszataszító a többség szerint
Még mindig rengeteg tévhit él az emberek többségében a pattanásokkal kapcsolatban, derül ki egy friss kutatásból.

A kutatás során a szakemberek olyan fotókat mutattak a résztvevőknek, amelyeken különféle bőrproblémák voltak láthatóak. A megkérdezettek 62 százaléka arról számolt be, hogy idegesíti őket a pattanás látványa, ráadásul több mint 80 százalék sajnálatot érez azok iránt, akiknek pattanásos a bőrük.


Ami még inkább aggasztó a tudósok szerint az az, hogy a megkérdezettek kétharmada szégyelli magát, ha olyan pattanásaik lennének, mint amilyenek a képen láthatóak, és visszataszítónak tartanak egy pattanásos embert. Negyvenegy százalék állította, hogy zavarban lennének, ha egy pattanásos bőrű emberrel látnák egy nyilvános helyen, és több mint negyvennégy százalék nem szívesen érintene meg egy pattanásos embert.


Meglepően sokan tévhitekkel is küzdenek a témában. Ötvenöt százaléknak például meggyőződése, hogy a pattanást az igénytelenség és a személyes higiénia hiánya okozza, az emberek fele pedig azt hitte, hogy fertőző, 37,5 százalék szerint pedig az étrend a bűnös.

“Meglepődtünk az eredményeken. Rengeteg embernek volt már pattanása, így azt hinnénk, hogy több az empátia a súlyosan pattanásos bőrű emberek felé” – összegezte tapasztalatait a kutatást vezető Dr. Alexa Boer Kimball, az Amerikai Dermatológusok akadémiájának közleményében.


Forrás: Medipress
2017 ÁPR 30 12:00:00/