10 káros dolog a mindennapokból
Egészen hétköznapi dolgok is árthatnak egészségünknek. Összeszedtünk néhányat:
1. Hajszárítás: a forró levegő hatására felbomlanak a hajban lévő hidrogénkötések, ami hajhulláshoz vezethet.

2. Számítógép-használat: a számítógép több szempontból is káros lehet az egészségre. A monitor fényének vibrálása miatt a szem elfárad, ami könnyen fejfájást okozhat. A gép meghibásodása esetén pedig mérgező gáz kerülhet a levegőbe a gyártáskor felhasznált anyagok miatt.

3. A ceruza harapdálása: a ceruza vagy toll szájba vétele nem biztonságos, mivel a műanyag károsítja a fogzománcot és akár a fogak elhelyezkedését is befolyásolhatja.

4. Napvédő krémek: a napvédő krém használata megóv a káros UV sugárzástól, segít a bőr egészségének, fiatalságának és feszességének megtartásában.

5. Túlzásba vitt zuhanyzás: a mindennapos zuhanyzás, főleg, ha forró vízzel történik, illetve a túl gyakori bőrradírozás roncsolja a bőr felszínén található lipidek szerkezetét, amelyek a bőr nedvességtartalmának megőrzését szolgálják.

6. Kocogás: a kocogás növeli az ízületi betegségek kialakulásának kockázatát, főleg a térdben.

7. Citrom: a citrusfélékben található citromsav roncsolja a fogzománcot, ami hosszú távon negatív hatással van a száj egészségére.

8. Popcorn: a fogak közé szorult kukorica könnyen fertőzést idézhet elő, rosszabb esetben pedig egy ki nem pattant szemre harapva könnyen le is törhet a fog. 

9. Irodai munka: a szívroham kockázata akár 64%-kal is magasabb lehet azoknál az embereknél, akik napi 6 óránál hosszabb időt ülnek a számítógép előtt a munkahelyükön.

10. Zokni az ágyban: a zokniban alvás akadályozza a test természetes anyagcseréjét, ami nem csak a bőr, hanem az agy sejtjeit is károsíthatja. 


Van véleménye?

Ossza meg velünk és a többi olvasóval!
Forrás: webnir.com
2014 OKT 09 01:14:17/