4 figyelmeztető jel, hogy cukorbetegek vagyunk
4 figyelmeztető jel, hogy cukorbetegek vagyunk

  •  Folyamatosan viszkető bőr

Mivel a diabétesz hatására romlik a vérkeringés, ez bőrszárazsághoz vezethet, ami viszketéssel jár. Ha ez a viszketés nem múlik el testápolótól, akkor forduljunk orvoshoz és vizsgáltassuk ki magunkat. Számos cukorbeteg ember panaszkodik végtagjának viszketésére sajnos.

 

  • Hallásromlás

Ez a tünet a cukorbetegség egyik figyelmeztető jele is lehet, hiszen a hallásromlás kb. 30-40 százalékkal gyakrabban fordul elő azoknál az embereknél, akiknek magasabb a vércukruk. A cukorbetegség hatására károsodhatnak a belső fül aprócska hajszálerei, idegei, így válhat ebből figyelmeztető jel. 

 

  • Látás javulása

Sok szemüveges cukorbeteg ember látása javult, mikor magasabb vércukorszintet mértek náluk, viszont mikor a cukorszint visszaállt a normálisra, látásuk újra megromlott. Ez azért lehetséges, mert a diabétesz hatására a folyadékszint a szervezetben változni kezd, így a szemünk környékén is, ez pedig könnyen okozhat váltakozó látást.

 

  • Bőrelváltozások

A magas vércukorszint hatására nő a bőrsejttermelődés, a melanin hatására pedig keletkezhetnek rajtunk sötétebb bőrfoltok. Általában a nyakon, az ujjpercek hajlataiban és a könyökön lehet észrevenni ezeket. Persze lehet ez hormonális vagy fennállhat egyéb bőrgyógyászati probléma is ezek hátterében, de azért elsősorban tanácsos lehet megmérni vércukorszintünket.

 


Forrás: http://www.macosz.hu/4-figyelmezteto-jel-cukorbeteg-vagy.html
2016 ÁPR 08 15:50:41/