A Babamama Expo idén a fejlesztésre koncentrál
A gyerekek fejlődése, fejlesztése és a tehetséggondozás a központi témája A november 14. és 16. között megrendezett Babamama Expo és Gyerekvilág Élményhétvégének a tehetséggondozás, a gyerekek fejlődése és a fejlesztés lesznek a kiemelt témái. 
A program látogatói pszichológusokkal, logopédusokkal, rajzelemzőkkel, gyógytornászokkal, gyerekorvossal és számos egyéb terület szakértőjével konzultálhatnak, de lesz gyerekszoba lakberendezési tanácsadás, több koncert és játékbemutató is - közölték az esemény szervezői az MTI-vel. 
    
Az Első 1000 nap című program szakértőinél az édesanyák megtudhatják mit tehetnek magzatuk egészséges fejlődéséért és hogyan táplálhatják később is megfelelően, az óvodások, kisiskolások és szüleik pedig interaktív programok segítségével tájékozódhatnak többek közt a napi ötszöri étkezés fontosságáról és a helyes életvezetés lépéseiről.
    
A rendezvény fővédnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) új közétkeztetési programján keresztül szintén a helyes táplálkozás fontosságára hívja fel a figyelmet. Itt a gyerekek játékos formában tudhatják meg, mennyi sót és cukrot tartalmaznak az élelmiszerek, de részt vehetnek zöldségszobrászati foglalkozáson is, amely a szemléletformálás mellett a zöldségek és gyümölcsök megismerését segíti.
    
A zenei részlegen a hangszerek kipróbálása mellett a kiállítók bemutatják a komolyzene magzatokra gyakorolt jótékony hatását, az Operaház standján pedig a zenei élményen túl, az operatörténelem leghíresebb alakjait és történeteit is megismerhetik a gyerekek.
    
Részletes program az esemény honlapján (http://www.babamamaexpo.hu/) olvasható.


Van véleménye?

Ossza meg velünk!
Forrás: mti.hu
2014 NOV 14 04:21:20/