A Balatonnál legtöbbször gyermekeket látott el a Magyar Vöröskereszt
A Balatonnál mintegy 3500 esetben volt szükség a Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtóira az idei évben. A legtöbb sérülést ezúttal is a kagylóvágások, a rovarcsípések és sportsérülések jelentették, de súlyos koponyasérültet is el kellett látni. 
A Magyar Vöröskereszt az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében felidézi, hogy július 1-jén 12 Balaton-parti település 17 strandján indította el elsősegélynyújtó szolgálatát, amelyeken augusztus 20-ig 255 vöröskeresztes elsősegélynyújtó dolgozott.
Megjegyzik: az idén annak ellenére is megközelítőleg annyi balesetet kellett ellátniuk, mint tavaly, hogy 2014-ben több, összesen 20 strandon vigyázták a fürdőzőket.
A Magyar Vöröskereszt balatoni elsősegélynyújtó szolgálatának idei költségvetése 17 millió forint volt, amely teljes egészében támogatói forrásokból és az 1 százalékos szja-felajánlásából gyűlt össze.
A programban résztvevő önkormányzatok ezúttal is ingyenesen vehették igénybe a szolgáltatást, amelynek keretében 2007 óta több mint 30 ezer sérülést láttak el.


Forrás: MTI - Fotó: Krisztina Konczos (Flickr.com)
2015 AUG 23 21:25:15/