A Milánói Expón egészségipari napot tartottak a magyar pavilonban
Egészségipari Konferenciát rendeztek a Milánói Expo magyar pavilonjában, hogy fellendítsék a Magyarországra irányuló külföldi befektetéseket, bemutassák a magyar termékek és szolgáltatások exportképességét. 

Az NGM tájékoztatása szerint Marczinkó Zoltán kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár nyitóbeszédében kiemelte, ahhoz, hogy Magyarország turisztikailag továbbra is vonzó célpont legyen, elengedhetetlen, hogy a turisztikai szolgáltatások minőségi fejlődése. 

A delegációt vezető Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár előadásában Magyarország egészségturisztikai adottságaira, a benne rejlő lehetőségekre hívta fel a résztvevők figyelmét. Jó gyakorlatként bemutatta a SZÉP-kártya rendszer belföldi turizmusra, azon belül a gyógyturizmusra gyakorolt kedvező hatásait is - írja közleményében a szaktárca.
Az NGM tájékoztatása szerint a konferencia programjában  hangsúlyt kapott a magyarországi szolgáltatások és kutatás-fejlesztési-innovációs eredmények bemutatása mellett az olasz - magyar gazdasági kapcsolatok erősítése.
A világ egészségiparának forgalmát mintegy 5,5 milliárd dollárra becsülik. A világ egészségturizmusa már elérte a 100 milliárd dollárt, tendenciája évi 9-10 százalékos globális növekedést mutat - ismertette a szaktárca közleményében.


Forrás: MTI - Fotó: MAURO CATEB (Flickr.com)
2015 SZE 16 20:36:02/