A Semmelweis Egyetemen létrehozták a regionális továbbképzőközpontot
30 millió forint értékű 5D ultrahangkészüléket telepít a Semmelweis Egyetem I-es számú szülészeti klinikájára a Samsung cég, ezzel megkezdi működését a Samsung Healthcare Továbbképző Központ a fővárosban - jelentették be az egyetem sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten. Ezzel a magzati fejlődés rendellenességeinek pontosabb vizsgálatát teszik lehetővé. 
Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára ez alkalomból azt mondta, hogy az esemény  a magyar gazdaságdiplomácia megújulását jelképezi.
Hangsúlyozta, hogy a Samsung stratégiai partnere a magyar államnak és a koreai vállalatok nagy mértékben járulnak hozzá a magyar gazdaság teljesítményéhez. 
A magyar gazdaságdiplomácia sikere, hogy a Samsung újabb és újabb fejlesztéseket tervez Magyarországon - mondta, hozzátéve: ezt jelzi, hogy a cég a Semmelweis Egyetemet választotta a világon egyedülálló technológia bevezetésére és a regionális képzőközpont kialakítására, vagyis mint egészségipari fellegvárra tekint Magyarországra.
Magyar Levente kifejezte reményét, hogy a koreai cég és az egyetem között további hosszú távú partneri együttműködés jön létre, amelyet elő kíván mozdítani a magyar gazdaságdiplomácia is.
Rigó János, a klinika vezetője arról szólt, hogy a Samsung Healthcare, vagyis a cég egészségügyi részlege és az egyetem együttműködése immár 8 évre tekint vissza, a cég segítségével rendszeresen rendeznek posztgraduális tanfolyamokat. Jövőre a nőgyógyászati képzésbe külön tantárgyként kívánják bevezetni a képalkotó diagnosztikát - mondta az igazgató.
Bérczi Viktor orvosprofesszor azt hangsúlyozta, hogy az ultrahang-diagnosztika az orvostudomány egyik alappillére, a magas szintű diagnosztika ma már elképzelhetetlen e nélkül.
Az 5D berendezés egy háromdimenziós, a GPS-helymeghatározó elvén működő ultrahang-berendezésből áll, ez kapcsolódik egy olyan monitorhoz, amelyen szintén három dimenzióban követhető az ultrahang által készített kép.


Forrás: MTI - Fotó: futurestreet (Flickr.com)
2015 OKT 14 21:39:27/