A dunaújvárosi kórházban egymilliárd forintos eszközfejlesztést jelentettek be.
Európai uniós források felhasználásával egymilliárd forint értékű fejlesztést hajtanak végre a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban. A beruházás orvosi és ápolási eszközök beszerzését, valamint informatikai fejlesztést tartalmaz.

Az intézmény hétfői közleménye szerint egy múlt heti kormányhatározat rendelkezik arról, hogy a kórház 978,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kap TIOP-pályázatának megvalósítására. A támogatás 100 százalékig fedezi a projekt költségeit.

Közölték, hogy a pályázat célja: a korábbi műtőblokk-beruházásban nem érintett részlegeket 21. századi színvonalúra fejleszteni. 

A fejlesztés során új műszereket kap egyebek között a szemészet, a gyermekosztály, a fül-orr-gégészet, a gasztroenterológia, a sebészet, a radiológia, a nőgyógyászat és az urológia. A szülőszoba felszerelése is megújul.

A tervek szerint kicserélik a kórház több évtizede használt betegágyait, éjjeliszekrényeit, az ápolási munkát könnyítő betegmozgató készülékeket és egyéb eszközöket szereznek be.

A beruházás részeként informatikai fejlesztést is végrehajtanak: szerver- és hálózatfejlesztést végeznek, valamint az intézmény területén biztosítják a wifi-hozzáférést.

Forrás: mti.hu - fotó: jfcherry (flickr.com)
2015 AUG 10 17:34:52/