A fogamzásgátlás a nők dolga
Még ha a fiatal nők közel háromnegyede volt elégedett a fogamzásgátlásuk módjával, csak 17%-ukat befolyásolta döntésükkor a társuk. A férfiak 90%-a fájlalta a véleményük iránti érdeklődés hiányát.

A megfelelő fogamzásgátló kiválasztása néhányunk számára nehéz döntés, de úgy tűnik, hogy megfelelnek a 20 és 35 év közötti francia nők háromnegyedének. Egy tanulmány szerint, amelyet infógrafika formájában jelentetett meg az Ipsos Health / Bayer HealthCare "A fiatalok nők döntésük idején" címmel, a megkérdezett fiatal nők 74%-a elégedett a fogamzásgátló módszerükkel.

Mégis, a tanulmány szerint 75%-uk nyitott a változtatásra. A válaszadók 56%-át zavarja, hogy minden nap oda kell rá figyelni, 46%-uk úgy véli, hogy a fogamzásgátlójuk nem tökéletes, és 34%-uk kétkedik az aktuális fogamzásgátló módszerében.

A férfiaknak kevés a beleszólásuk

A tanulmány szerint, a nők közel 60%-a fordult a nőgyógyászához, hogy fogamzásgátló módszert válasszanak, 35%-uk a háziorvosukhoz és 31%-uk az anyjukhoz. A válaszadó férfiak mintegy 90%-a, úgy érzi, hogy nagyobb figyelmet kell fordítania partnerük fogamzásgátló módszerére.

Tehát a fogamzásgátlás továbbra is a nők dolga. Arra a kérdésre, hogy: "Ki befolyásolja a fogamzásgátló módszer választását?" csak 17%-uk válaszolt, hogy „a párom." Többek között a férfi fogamzásgátlást ritkán veszik számításba a párok, tudva, hogy az óvszeren kívül nincs sok alternatíva.


Forrás: www.topsante.com - Fotó: Adrián Miguel Torres (Flickr.com)