A hódmezővásárhelyi kórházban 800 millió forintos fejlesztés zárul a hónap végén
A kórház igazgatója szerdán az intézményben tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta, hogy csaknem 800 millió forintból újult meg a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház; a hónap végén záruló projekt részeként egyebek között egy teljesen megújult sterilizálót, dolgozói öltözőket és központi betegirányító-rendszert is átadnak.
Kallai Árpád kifejtette: a több mint 800 millió forintos összköltségvetésű projekt 2011-ben nyert támogatást. A beruházást 10 százalékos önerő mellett – amelyet a központi költségvetés finanszírozott - 720 millió forintos uniós forrás felhasználásával sikerült megvalósítani. A fejlesztés során felújították és növelték a dolgozói öltözők számát, korszerűsítették a mosodát és a központi sterilizálót is.
Utóbbit húsz éve fejlesztették, most csaknem 115 millió forintból újult meg a teljes géppark. A mintegy ötven eszköz már megérkezett, beszerelése, összehangolása, programozásuk zajlik. Az akadálymentesítés részeként új felvonót építettek egy szintén új fogadótérben, valamint a főépület és a sürgősségi részleg között folyosó nyílt, mely szintén könnyíti a betegellátást - tette hozzá a főigazgató.


Forrás: MTI - Fotó: digital cat (Flickr.com)