A homeopátia különösen hatékony a visszatérő fertőzésekkel szemben
Minden tavasszal allergiás, és gyermeke orra egész télen be van dugulva? A homeopátia a legjobb szövetségese, hogy a szinte krónikussá váló bajokat gyógyítsa.

Dr. Gwenael Greppo szerint a homeopátiának a visszatérő fertőzések az egyik „kedvenc” területe, különösen a kisgyerekek légúti fertőzései. Nem csoda, hogy a gyermekorvosok nyúlnak a legtöbbször ezekhez a gyógyszerekhez! Ugyanakkor a homeopátia kiválóan csökkentheti a herpesz vagy a hólyaghurut újbóli kialakulásának gyakoriságát és súlyosságát. Azonban ahhoz, hogy megfelelő eredményt érjünk el, elengedhetetlen, hogy felkeressünk egy homeopata orvost.

A homeopátiánál nem a betegség a fontos, hanem az ahogyan a beteg reagál rá. Az egyén hajlama, hogy mely betegségek alakulnak ki nála, és a védekezési képessége, amely fizikai és pszichológiai reakciókban ölt alakot. Ha tartósan akarja meggyógyítani a betegét, az orvosnak egyrészt a tünetekre ható gyógyszert kell felírnia másrészt egy mélyebb, egy alkati kezelést is fel kell írnia. Ezt az alkati kezelést valóban nehéz eltalálni, így nem ajánlott az öngyógyítás ezen a szinten. Viszont az öngyógyítás lehetővé teszi számunkra, hogy megszabaduljunk a kellemetlen tünetektől mellékhatások nélkül, és ez már nagyon jó.


Forrás: www.topsante.com - Fotó: Alan Cleaver (Flickr.com)