A homeopátia válasza az influenzára
Bár az elmúlt napok időjárása egyáltalán nem erre utalt, a téli hideg egyre közeledik, és vele az influenzajárványok is, ezért összeszedtük, mit tehet az influenza ellen a homeopátia segítségével, legyen szó akár a megelőzésről vagy a tünetek enyhítéséről. 
Az alábbiakban olyan homeopatikus készítményekről írunk, amelyeket felnőtteknél és gyerekeknél is alkalmazhat, továbbá azt javasoljuk, hogy a cikk elolvasása után forduljon szakértőnkhöz, akitől pontosabb útmutatást és a felmerülő kérdéskre válaszokat kaphat.

Az influenzás tünetek jelentkezését követő első 24 órában érdemes a sisakvirág alapú készítményekhez nyúlni segítségért, különösen, ha hirtelen fellépő hidegrázás, láz, gyors pulzus, kipirultság és sápadtság váltakozása jellemzi a beteg állapotát. 

Az első 48 órában az anas barbariae, vagyis állati szervszármazék alapú készítmények is jó szolgálatot tehetnek annak, aki gyors lefolyású, fejfájással, fájdalmas köhögéssel kísért influenzával küszködik. Meglepő lehet, de az arzén is alkalmas arra, hogy homeopatikus szerek alapanyaga legyen, ami kiválóan enyhíti a fej- és torokfájásos, emésztési zavarral, hasmenéssel támadó influenzát. 

Különösen gyerekeknél fordul elő gyakran, hogy a kipirult arc, vörössé váló nyálkahártya, (kifejezetten az ajkak és az íny) kíséri a hirtelen fellépő, magas lázzal és hideg végtagokkal, lázálmokkal járó állapotot. Ilyenkor a maszlagos nadragulyából készült szerek jelenthetnek megoldást. Ha viszont a láz lassan kúszik felfelé, izomfájdalmak és szomjúság jelentkeznek, a földi tök mint hatóanyag segíthet. 

A sárga jázmin alapú szerek az influenza elleni harcban az élen járnak: a gyengeség, az elnehezülő test, általános fájdalomérzet, fejfájással kiegészülve, a szomjúság hiánya jellemzi legjobban azt az állapotot, amelynél érdemes őket alkalmazni. 

Végül, de nem utolsóként az mérges szömörce hatóanyagú készítmények annak segíthetnek, aki fájdalmat és merevséget tapasztal, amit csak súlyosbít a pihenés, miközben a láz és a fájdalmak éjszakánként rosszabbá válnak. Néha száraz köhögés, hidegrázás is jelentkezik.


Van véleménye, tapasztalata?

Ossza meg velünk!
Forrás: homeopathic.com