A jóga, mint a vizelet inkontinencia ellenszere
Egy új tanulmány szerint van mód a vizelet inkontinencia leküzdésére a 40 év feletti nők körében. A mód: egy bizonyos típusú jóga.

Ha vizelet inkontinenciában szenved, a jóga lehet a megoldás a kellemetlenségek megszüntetésére.

A University of California San Francisco (UCSF) tanulmánya bebizonyította a jóga jótékony hatását a vizelet inkontinencia zavarok csökkentésére, a medencefenék statikájának javításával, a vizelés szabályozásával és a szivárgások számának csökkentésével.

A kutatást 20 vizelet inkontinenciával küzdő 40 éves és annál idősebb nőn végezték.

Véletlenszerűen kiválasztottak 10 beteget, hogy hat hétig vegyenek részt a jóga programban (hetente két csoportos óra, plusz hetente egy otthoni edzés), míg a másik tíz résztvevő nem tett semmi ilyet, hogy kontroll csoportként szolgálhassanak.

A nők, akik részt vettek a jóga programban azt érzékelték, hogy a szivárgás gyakorisága 70%-kal csökkent, a kontroll csoport résztvevőihez képest.

A legtöbb javulás a stressz inkontinencia terén történt.

Pihenés és tudatosság

A kutatók szerint ez az ok-okozati hatás potenciálisan több módon hat. Mivel az inkontinenciához gyakran társul szorongás és depresszió, a jóga először is lehetővé teszi a pszichológiai pihenést, és csökkenti a stressz negatív hatását.

Másrészt, a jóga lehetővé teszi a nők számára, hogy izmokra összpontosítsanak, beleértve a medencefenék izmait, amelyet túl gyakran figyelmen kívül hagynak.

"Úgy gondolom, hogy a jóga hasznos lenne a nők számára abban, hogy jobban megismerjék medencefenék izmaikat és jobban ellenőrzésük alatt tudják tartani őket,” mondta Alison Huang, a tanulmány vezetőszerzője.

"Így létrehoztunk egy jóga feladatsort, amely biztonságos az idősebb nők számára, akiket leginkább érint a vizelet inkontinencia. "

A tanulmányban javasolt jóga feladatsort a szakemberek kifejezetten úgy állították össze, hogy javítsák a kismedence dinamikusságát, minden típusú jóga nem felel meg ennek a követelménynek.

Hamarosan új tanulmányt fognak végezni férfiakon. A férfi inkontinencia általában prosztata zavarból fakad.


Mi a véleméyne?

Véleménye érdekel bennünket. Kérjük, ossza meg velünk!
Forrás: www.topsante.com