A kókuszdió és olaja egzotikus étel számunkra, de sok embernek ezek az alapvető élelmiszerek és rendszeresen fogyasztják. A megfigyelések azt mutatják, hogy ezek az emberek a legegészségesebbek a világon.
A kókuszolaj értékes „egészségügyi szövetséges”
Az esszenciális zsírsavak egyik fontos forrása. A zsírsavak egyedülálló kombinációját tartalmazza, amely erős gyógyászati tulajdonságokkal bír: az eltérően metabolizálódott közepes láncú trigliceridek hatással vannak az agyi aktivitásra. Hatással lehetnek a vércukor csökkenésére.
A kókuszolaj ideális a főzéshez
Kétféle kókuszolaj található: szűz és finomított. A szűz olaj megtartja a kókusz minden ízét és illatát az ételekben, amikben alkalmazzák. Ellenben, a finomított olaj, nem tartja meg sem a kókusz illatát sem az ízét. Ugyanakkor megőrzi jótékony hatását. A kókuszolaj ellenáll a magas hőmérsékletnek, így ideális a főzéshez.
Kókuszolaj a szép bőrért, hajért és körmökért
Használhatja az kókuszolajt smink eltávolítóként, testápolóként, vagy mint hidratáló pakolás a haj. Fogpaszta is készül belőle szódabikarbóna segítségével.
A kókuszolaj fényvédőként is használható, mert blokkolja az ultraibolya sugarak 20%-át.
Szájvízként is használható: öblögetéskor elpusztítja a káros baktériumokat, ezáltal védi a fogak egészségét és segít megszüntetni a rossz leheletet.
Hogy élvezze a kókuszolaj összes előnyét, válasszon biogazdaságból származó szűz olajt. A kókuszolaj szobahőmérsékleten egy évig eláll.