A kókuszolaj jótékony hatásai
A kókuszolaj jót tesz a bőrnek és ízesíti étkeinket. Az olaj népszerűsége egyre csak nő az egészséges életmód követői körében, hiszen ez a termék jót tesz az egészségének és bőre szépségének. Ha kicsit többet megtud a kókuszolaj erényeiről, mindig tart majd belőle a konyhában és a fürdőszobában.

A kókuszdió és olaja egzotikus étel számunkra, de sok embernek ezek az alapvető élelmiszerek és rendszeresen fogyasztják. A megfigyelések azt mutatják, hogy ezek az emberek a legegészségesebbek a világon.

A kókuszolaj értékes „egészségügyi szövetséges”

Az esszenciális zsírsavak egyik fontos forrása. A zsírsavak egyedülálló kombinációját tartalmazza, amely erős gyógyászati ​​tulajdonságokkal bír: az eltérően metabolizálódott közepes láncú trigliceridek hatással vannak az agyi aktivitásra. Hatással lehetnek a vércukor csökkenésére.

 

A kókuszolaj ideális a főzéshez

Kétféle kókuszolaj található: szűz és finomított. A szűz olaj megtartja a kókusz minden ízét és illatát az ételekben, amikben alkalmazzák. Ellenben, a finomított olaj, nem tartja meg sem a kókusz illatát sem az ízét. Ugyanakkor megőrzi jótékony hatását. A kókuszolaj ellenáll a magas hőmérsékletnek, így ideális a főzéshez.

 

Kókuszolaj a szép bőrért, hajért és körmökért

Használhatja az kókuszolajt smink eltávolítóként, testápolóként, vagy mint hidratáló pakolás a haj. Fogpaszta is készül belőle szódabikarbóna segítségével.

A kókuszolaj fényvédőként is használható, mert blokkolja az ultraibolya sugarak 20%-át.

Szájvízként is használható: öblögetéskor elpusztítja a káros baktériumokat, ezáltal védi a fogak egészségét és segít megszüntetni a rossz leheletet.

Hogy élvezze a kókuszolaj összes előnyét, válasszon biogazdaságból származó szűz olajt. A kókuszolaj szobahőmérsékleten egy évig eláll.


Mi a véleménye?

Olvassa el mit írnak olvasóink a témáról és ossza meg velünk gondolatait.
Forrás: www.santenaturellemag.com