A paksi futófesztivál egészségtudatos és kulturális programokkal várja a résztvevőkert és az odalátogatókat
Negyedszer rendezik meg Pakson az Atomfutást szeptember 5-én. Harmadszor lesz a futófesztivál része a BrutálAtom és tovább bővül a kapcsolódó egészségtudatos és kulturális programok sora.
A gyerekek négy távon indulhatnak, a felnőttek kilenc futam közül választhatnak a város önkormányzata, valamint a paksi atomerőmű támogatásával rendezett Atomfutáson. A távok nyomvonalait úgy jelölték, hogy érintsék a város nevezetességeit.
Az emberpróbáló kihívást kedvelőknek ismét meghirdetik a BrutálAtom futást. Ehhez egy akadályokkal teletűzdelt pályát építenek az ASE pálya melletti fesztiválközpont közelében.
Tavaly 1240 futó indult, idén várhatóan ennél többen állnak rajthoz. Már megközelíti az ezret azoknak a száma, akik előzetesen jelentkeztek a IV. Atomfutás és III. BrutálAtom valamelyik versenyszámára. Előnevezésre augusztus 31-éig van lehetőség, de lehet jelentkezni a rajt előtt, a helyszínen is. 
Az Atomfutás résztvevői egy Szentes-Szendrey Annával közös bemelegítés után 10 órakor rajtolnak majd el az ASE Csarnok melletti fesztiválközpontból.
A rendezvényre érkező sportbarátokat, családokat egész nap sokrétű program várja. Az egészségsátorban egyszerre 70 spinning kerékpáron 3 órán át tekerhetnek az érdeklődők. Ugyanitt méréseket, szűréseket végeznek a Paksi Gyógyászati Központ munkatársai és bemutatja szolgáltatásait a gyógyfürdő is.
A gyermekek elfoglaltságáról a Kincskereső Gyermekkönyvtár és a Benedek Elek Óvoda munkatársai gondoskodnak majd tematikus programokkal. A fesztiválra érkezők reform- és hagyományos ételeket, paksi borokat, pálinkákat is kóstolhatnak.
Szeptember 5-én délután koncertek szórakoztatják a közönséget az ASE csarnok mellett.


Forrás: MTI - Fotó: Greg Dunlap
2015 AUG 27 14:11:45/