A sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház pszichiátriai osztálya megújult
A sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház pszichiátriai rehabilitációs osztálya szinte teljesen megújult 292 millió forintból. 
A fejlesztés egy régión átívelő projektnek köszönhetően valósult meg, amelynek keretében az észak-magyarországi térség tizenegy kórházának rehabilitációs ellátása újul, újult meg, összességében 4 milliárd 830 millió forint uniós támogatással.
A sátoraljaújhelyi kórház pszichiátriai rehabilitációs osztályán a kórtermek, vizesblokkok teljes mértékben megújultak, számuk csaknem megduplázódott. Az osztályt akadálymentesítették, a betegellátás feltételei javultak. A korábban 6-7 ágyas kórtermek helyett 4 ágyas kórtermekben folyhat majd az ellátás. Megújult a több mint százéves épület homlokzata is, kicserélték a tetőt és valamennyi ablakot.
A gyógyítás az átépítés idején is folyamatos volt, a betegeket az intézmény más osztályain helyezték el. 
A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése az észak-magyarországi régióban című projekt alapvető célkitűzése volt, hogy csökkenjen a különböző rehabilitációs szakterületekhez való lakossági hozzáférés földrajzi-regionális és ellátásbeli egyenlőtlensége, ugyanakkor javuljon az elérhető szolgáltatások színvonala az infrastruktúra és a műszerezettség fejlesztése révén.
A program megvalósítására konzorcium jött létre, amelyben a konzorciumvezetői feladatokat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház látja el.
A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hat, Heves megyében kettő, míg Nógrád megyében három kórházat érint.


Forrás: MTI - Fotó: Mark Anderson (Flickr.com)
2015 NOV 20 21:40:28/