A stressz kezelése homeopátiával
A stressz ismételten lecsap? Nehéz előle elmenekülni egy olyan világban, ahol a modern élet folyamatos nyomást gyakorol ránk. Hogy megbirkózzunk vele, miért ne dönthetnénk a homeopátiás kezelés mellett?

A munkahelyen, az utcán, otthon életünk része a stressz. Széles körben elterjedt, félelemmel kísért, agresszívnek tűnő helyzetek, amelyekkel nem vagyunk képesek megbirkózni, és megbetegít bennünket. A homeopátiás kezelés értékes és hatékony kezelésnek bizonyulhat.

Mit szeretnének a betegek? Megfelelően reagálni a stresszre és megakadályozni annak újbóli kialakulását a jobb életminőség érdekében.

A homeopátia mind a két területen segíthet. Egy alkati kezelés, amely a reakciónk módját kezeli, hogy megtaláljuk a harmóniát és az általa okozott tünetekre, az adott helyzetre ható kezelés.

Személyre szabott orvoslás

A stresszhez és az azokból eredő gondokhoz igazodó orvoslás a homeopátia: ez egy nagyon egyénre szabott megközelítés. A fő előnyei? Soha nem választja el a fizikai tüneteket (migrén, álmatlanság, derékfájás) a beteg pszichológiai állapotától. Ezért a homeopátiás tanácsadás hosszú interjút igényel, mielőtt bármilyen diagnózist felállítana az orvos és gyógyszert írna fel. Ez a megismerés teszi lehetővé, hogy az orvos meghatározza a stressz okát, és a beteg arra adott válaszát.

Mindenkit megingat a stressz, viszont mindenkit különböző módon. Például, lehetünk folyton túlterheltek vagy másnapra halasztgatók, lehetnek szorongási hullámaink, zsarnokká válhatunk... A z orvosnál egy kérdőív (pszichikai állapot, általános egészségi állapot, és még időjárásra való érzékenység is) lehetővé teszi, hogy orvosunk azonosítsa, hogy hogyan reagálunk a külső ingerekre, és így megkapja homeopátiás profilunkat és az alkati kezelést.

A leggyakoribbak:

Argentum nitricum, alkalmas a sietős temperamentumúaknak, akik mindig az idő után futnak. Nagyon érzékenyek, hajlamosak az emésztési zavarokra;

Phosphorus szabályozza a tüzes karaktereket. Lelkesek a megbeszéléseken, ahogy kimennek, elcsendesülnek. Hiperaktívak, majd egy nagy fáradtság leveri őket;

Sepia megnyugtatja azok félelmeit, akiknek erős kötelességtudatuk van és ezért többet vállalnak mint amennyit elbírnak, akár a saját egyensúlyuk árán is.

A tünetek orvoslása

Néha szembe kell néznünk, konkrét eseményekkel, amelyek hirtelen lépnek fel. Hogy a megfelelő homeopátiás gyógyszert válasszuk ki, először meg kell határozni a támadás természetét és a kiváltott reakciókat. A homeopátia a helyi tünetekre is hat.

Például az Ignatia akkor hatásos, ha ismételt kellemetlenségekkel kell szembenézni. A gombóc a torokban a tolerancia szintünk a jele.

Abban az esetben, ha a szorongás megelőzi az eseményt, mint egy vizsga, amely meggátolja, hogy jól aludjunk: a Gelsemium sempervirens nyugtatja az érzelmeket.

A szakítás vagy a gyász is okozhatnak stresszt. Hirtelen érzelmi megrázkódtatás esetén az Arnica montana hat a lelki fájdalomra.

Azok számára, akik leblokkolnak a megbeszéléseken, Amber grisea ad magabiztosságot.

Az orvosok felhívják a figyelmet: a stressz rossz kezelése egy jel, ami arra figyelmeztet bennünket, hogy változtatni kell a tempón. A kiegyensúlyozott táplálkozás, a megfelelő alvás és a rendszeres testmozgás elengedhetetlen, hogy a homeopátiás kezelés mellett visszanyerjük egyensúlyunkat.


Forrás: www.doctissimo.fr - Fotó: bottled void (Flickr. com)