A székesfehérvári kórháznak új műtéti tömbje lett!
Pénteken adták át. 
Az új épülettömböt a Szent György-napi ünnepség keretében Berzsenyi Zoltánról nevezték el. A volt sebész-főorvos 1920-tól 1945. január 18-án bekövetkezett mártírhaláláig volt a kórház főigazgatója.
    
A beruházás alapkövét 2013 októberében tették le. A hatezer négyzetméter alapterületű, új műtőblokk építése tavaly szeptemberre készült el.
    
Az MTI kérdésére Csernavölgyi István főigazgató elmondta: az építészeti munkálatok befejezése után a legkorszerűbb gépeket, berendezéseket telepítették az épületbe, mára pedig benépesültek a műtők és a különböző osztályok. A projekt költségvetésének mintegy felét kitevő új épületrészben 10 műtő, a központi sterilizáló, a 30 ágyas szeptikus sebészeti részleg és a 41 ágyas központi intenzív osztály, továbbá a kiszolgálóhelyiségek kaptak helyet.
    
A főigazgató jelezte, hogy a 8,1 milliárd forint összköltségű, uniós támogatással megvalósuló projekt várhatóan szeptember végén zárul le, addigra befejeződik a régi hotelépület ötödik és hatodik szintjének teljes felújítása. Ezekben kap helyet a többi között a hemodinamikai osztály és a radiológia is.
    
Az intézmény teljes megújulása 2020-ig tart majd, és a belgyógyászati tömb - szintén uniós forrásból történő - megépítésével zárul.


Forrás: mti.hu
2015 ÁPR 24 01:03:00/