A szeretett emberek 7 titka
A boldogság egyik lényeges paramétere, hogy megszerettessük magunkat másokkal. Valóban, barátság, szerelem vagy szeretet nélkül nem érdemes élni. Ön is biztosan ismer olyan embert, akit mindenki szeret. És mi lenne, ha ahelyett, hogy azt gondolná, hogy ez véletlen, vagy egy genetikai jellemző, tenne azért, hogy elsajátítsa ezt a tulajdonságot? Íme, néhány tipp, hogy segítsen megszerettetnie magát másokkal...

7 tipp, hogy megszerettesse magát

1 – Tudjon időt tölteni másokkal. Ha mindig siet, ha soha sincs ideje egy kis eszmecserére, akkor nem is lesz képes kapcsolatokat ápolni. Ön továbbra is egyszerűen átlátszó vagy nem létező marad! A másokkal eltöltött idő egy befektetés a barátságba!

2 – Bókoljon. Vigyázat, ez egyáltalán nem egyenlő a hízelgéssel! Csak amikor valami pozitívat gondol valakiről, mondja meg neki. Ez egyszerű? Nem is olyan biztos, mindannyian hajlamosak vagyunk magunkban tartani. Miközben olyan jó érzés, ha megdicsérnek bennünket.

3 - Legyen pozitív önképe. Attól a pillanattól kezdve, hogy úgy gondolja, hogy ön értékes, és megbecsüli önmagát, átadja ezt a gondolatot a környezetének is. Pontosan az ellentéte a: "Én egy nagy lúzer vagyok, maradjanak távol!"

4. - Fejlessze humorérzékét. Ez nem feltétlenül működik spontán. Nem kell sziporkázni, csak önmagán nevetni, és relativizálni. Ha tud önmagán nevetni, máris emberibb!

5 . - Tanuljon meg kérni. Gyakran könnyebb adni, mint kérni. Azonban, ha segítségért folyamodik, akkor lehetővé teszi a másiknak, hogy nagylelkű lehessen. És ez egy szép ajándék: önnek köszönhetően, jobb véleménnyel van magáról! Semmi sem pozitívabb!

6. - Élvezze a másik meghallgatását. Figyeljen oda arra, aki mellette van. Hallgassa meg kedvesen, empátiával, érdeklődéssel. Ez nyilvánvalónak tűnik, de kevesen képesek rá valóban. És akik megteszik, azokat mindig szeretik.

7. - Soha ne bíráljon. Nagyon könnyű bírálni, de nagyon leegyszerűsít. Címkét aggat, amely csapdába ejt. S miután a másiknak, csak egy kis részét ismerjük, mindig tévedünk! Hagyja meg a másiknak azt a szabadságot, hogy teljesen más mint, amilyennek képzeli.


És folytassa, amit elkezdett, tegye hozzá a magáét! Mindenki megtalálhatja a maga módját, hogy megszerettesse magát: ossza meg a hobbijait, a szenvedélyeit, legyen magabiztos, pozitív mások felé, merje megmutatni korlátait és hiányosságait, helyezze előtérbe a személyes kapcsolatokat, mosolyogjon, nézze az élet napos oldalát, készítsen személyes ajándékokat, figyeljen oda a saját boldogságára, hogy sugározzon önből! Ezer módon van arra, hogy szeressék!


Forrás: www.e-sante.fr - Fotó: Aaron Guy Leroux (Flickr.com)
2015 MÁR 03 12:08:32/