A szúnyogok nem véletlenül csípik meg pont Önt!
Érezte már úgy, hogy ha a szúnyogok választhatnak, biztosan Ön lesz az áldozat? Hallott valakit arra panaszkodni, hogy mindig minden szúnyog őt támadja meg? A jelenség valós, és van rá tudományos magyarázat is! 
A szúnyogok valóban szívesebben csípnek meg egyes embereket mások helyett, ami elsősorban genetikai okokra vezethető vissza: akinek a bőre többet termel bizonyos anyagokból, például a tejsavból, vonzóbb lesz a szúnyogok számára, de arra is van bizonyíték, hogy a nullás vércsoporttal rendelkezőket előnyben részesítik a vérszívók az A vagy B vércsoportúakkal szemben. 

Mivel a szúnyogok a test CO2-kibocsátása alapján azonosítják az áldozataikat, az állapotos nők és általában a túlsúllyal küzdők pedig több energiát égetnek el, így több széndioxid is szabadul fel a testükből, valószínűbb, hogy megmarják őket a szúnyogok. Az alkohol és a fizikai munka is hasonló hatást, és több csípést eredményez.

Érdekes módon a sötétebb ruhák, és a mozdulatok szintén felkeltik a szúnyokon figyelmét, így ha nem szeretne tele lenni viszkető foltokkal, azt is ajánlhatnánk, hogy öltözzön inkább világosabb színekbe és ne gesztikuláljon túl sokat, de inkább a szúnyogriasztó mellett tesszük le a voksunkat. 


Forrás: time.com
2014 SZE 10 19:00:54/