Budapest, 2018. augusztus 11., szombat (MTI) - Nemcsak a cukros ételek és italok fogyasztása lehet ártalmas a fogakra, hanem a gyümölcsök savas kémhatása is gyengítheti a fogzománcot és okozhat fogszuvasodást, már a tejfogaknál, gyermekkorban is - mondta Tóth Zsuzsanna, a Semmelweis Egyetem Konzerváló Fogászati Klinikájának igazgatója az M1 aktuális csatornán szombaton.

Savas ételek fogyasztása után érdemes vizet vagy tejet inni, ezzel megelőzve a fogzománc károsodását - fűzte hozzá.
    A fogzománc kopása általában nem az elfogyasztott savas italok mennyiségére, hanem a fogyasztási idő hosszúságára vezethető vissza, éppen ezért a gyümölcslevek, szénsavas üdítőitalok egész napos, lassú kortyolgatása komoly problémához vezethet - fűzte hozzá Tóth Zsuzsanna.

MTI

2018 AUG 13 06:51:00/