Budapest, 2020. november 10., kedd (MTI) - Az Országgyűlés ma rendkívüli ülést tart, amelyen a képviselők a kormány által tizenöt napra hirdetett veszélyhelyzet meghosszabbításáról döntenek.

    A napirendi javaslat alapján az ülés délelőtt 10 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezésről szóló kormányzati előterjesztésről tárgyalnak és határoznak.
    Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn közölte: csökkenteni kell a koronavírusos megbetegedéseket, mert ha továbbra is ilyen ütemben nő a fertőzöttek száma, akkor a kórházak nem tudnak megbirkózni a rájuk nehezedő teherrel. Korlátozó intézkedések bevezetését jelentette be arra az esetre, ha az Országgyűlés megadja a kabinetnek a rendkívüli felhatalmazást. Ezek között említette egyebek között az este 8 óra és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalmat, a digitális oktatás bevezetését nyolcadik osztály fölött, a gyülekezés és a rendezvények tilalmát, az éttermek bezárását és a meccsek zárt kapussá tételét.
MTI


2020 NOV 10 09:41:19/