Afta: természetes megoldásokkal el lehet búcsúzni tőlük
Fájdalmasak és zavaróak, az afták ráadásul visszatérnek. Itt van néhány természetes megoldás, amelyek enyhítik a fájdalmat, és elősegítik a gyorsabb gyógyulást.

Az afta egy kis fekély, fehéres felszínnel, amely a száj nyálkahártyáján jelenik meg, vagy a nyelven. Gyakran fájdalmas, de mindenképen bosszantó, mert megakadályozza, hogy rendesen egyen. Az afta spontán gyógyul, de néhány recept felgyorsíthatja a gyógyulást és megakadályozhatja a kiújulását.

  • Öblögessen zsályás főzettel. Egy maroknyi zsálya levelet és virágot forraljon egy liter vízben 10 percig, majd szűrje le és hagyja kihűlni.

  • Szopogasson naponta 3-4 alkalommal édesgyökér cukorkát: védőréteget képez az aftákon és elszigeteli az irritáló anyagoktól.

  • Homeopátia, az első tünetek megjelenésekor kell bevenni: Mercurius Corrisivus 7CH-ból, Sulfuricum acidum 7 CH-ból, Borax 7 CH-ból és Sacle cornutum 7CH-ból 1-1 golyót óránként, amint javulást érez megnyújtani az időközöket.

Ha gyakran jelentkezik önnél afta kerülje el azokat az élelmiszereket, amelyek elősegítik kialakulásukat: aszalt gyümölcs, savas gyümölcsök (citrusfélék, ananász, paradicsom, eper, kivi), valamint a csokoládé és fűszerek. Azonban ajánlott minden nap probiotikus joghurtot (Lactobacillus acidophilus) fogyasztani, hogy helyre álljon a bakteriális egyensúly a szájüregben.


Forrás: www.topsante.com - Fotó: Jason Rogers (Flickr.com)
2015 MÁJ 01 11:30:12/