Alkohol és terhesség: bepereltek egy nőt az Egyesült Királyságban
Amikor a terhesség alatti alkoholfogyasztás a gyermeknél fejlődési rendellenességet okoz, felelőssé tehető-e az anya a baba méhen belüli "mérgezéséért"? Egy brit település, amely a fogyatékos gyermek ellátásáért felel 2014 februárjában indított bírósági eljárást az anya ellen. A bírósági tárgyalást november 5-én tartották Angliában.

A gyermek, már 6 éves, fizikailag sérült, és tanulási nehézségei vannak, amelyek összefüggésben vannak az anya várandósság alatti alkohol fogyasztásával. Az önkormányzat gyámsága alatt, most egy heves jogi vita középpontjába került.

Az anyát "mérgezés" vádjával citálták a bíróság elé. A Skynews brit csatornának adott interjúban az önkormányzat jogi képviselője kifejtette, hogy a per célja nem az "alkoholt fogyasztó terhes nők kriminalizálása." "Ez az anya túlzásba vitte az ivást, és figyelmeztették [arra, hogy ne igyon annyit]", mondta az ügyvéd. "Ezért úgy gondoljuk, hogy ez egy bűncselekmény, mint ahogy ezt gyakran hallani lehet."

Az Egyesült Királyságban, különböző szervezetek attól félnek, hogy a per "egy veszélyes precedenst" teremthet Angliában, különösen azáltal, hogy "kriminalizálják", bizonyos gyógyszerek szedését is. A kérdés, hogy az anya ténylegesen felelős-e is heves vitákat váltott ki. A civil szektorban sokan felszólalnak, hogy nem szabad elfelejteni, hogy az alkoholizmust - ami egy betegség - kezelni kell, és megelőzni, nem bűncselekménynek minősíteni.


Mi a véleménye?

Ossza meg velünk!
Forrás: www.allodocteurs.fr