Allergia: egyes sejtek önmegsemmisülnek, hogy megvédjenek minket
Francia kutatók felfedezték a programozott halál mechanizmusát, amelyet az immunrendszerünk bizonyos sejtjei léptetnek életbe, hogy allergiás reakciókat akadályozzanak meg.

A szervezetünk működése sok titokról árulkodik. Titkok, amelyek megigézik a kutatókat. Az antitestek ellenőrzési mechanizmusa is köztük volt. A CNRS, az INSERM és a Limoges-i Egyetem kutatócsoportja ezzel a kérdéssel foglalkozott.

Cell reports című folyóiratban megjelentetett tanulmányukban bemutatják, hogy felfedezték hogyan pusztítják el magukat bizonyos antitestek, miután szerepet játszottak az allergiás reakció kivédésében. Az immunrendszerünk sejteknek köszönhetően működik, a limfocita B sejtek "fegyvereket" hordoznak vagy termelnek, amelyek megvédenek minket. Azonban ezek az antitestek ellenünk fordulhatnak, és változó erősségű allergiás reakciókat okozhatnak.

Egyfajta harakiri

A kutatóknak sikerült előállítani nagyszámú antitestet a sejtekhez. Elemezve őket, megértették, hogy a limfociták képesek a sejtekben aktiválni egy önmegsemmisítő mechanizmust. Ez a megsemmisítés csak bizonyos limfocitákat érint, amelyek bizonyos antitestek hordozói, míg más sejtek képesek több évig túlélni.

"Szervezetünk az evolúció során, több öncenzúrázó rendszert fejlesztett ki az egyik legerősebb immunrendszer "fegyvere" ellen. Ez a fegyver elpusztítja önmagát, mint egyfajta harakiri, és nagyban csökkenti az allergiás reakciókat", mondják a kutatók.

A kutatók szerint ez a felfedezés sok, terápiás célpontot kínál, „mint a gyógyszeres aktiválás, amellyel megfékezhetők az allergiás reakciók vagy más kóros limfocita B sejtek kiszűrése, mint amilyenek a limfómákban érintettek."


Mi a véleménye?

Bennünket érdekel! Ossza meg velünk!
Forrás: www.topsante.com
2015 FEB 24 23:14:08/