Antibiotikum vs. tejtermékek
Antibiotikum kúra után sokan puffadásra, hasmenésre, hányásra szoktak panaszkodni, ha tejterméket fogyasztanak közvetlenül a fertőzés után.

Antibiotikum kúra után sokan puffadásra, hasmenésre, hányásra szoktak panaszkodni, ha tejterméket fogyasztanak közvetlenül a fertőzés után. A laktóz intolerancia, vagy más néven tejcukor érzékenység nagyon gyakori panasz és bármely éltkorban megjelenhet. A laktóz intolerancia az ételérzékenység egyik fajtája és enzimhiány okozza. Az enzimhiány pedig tartós antibiotikum szedés után következhet be, ennek oka, hogy átmeneti laktózérzékenység állhat be a betegség után.


A táplálékok felszívódása a vastagbélben kezdődik és normális esetben a tejcukor bontását a vékonybélben található laktáz enzim végzi. Sajnos az antibiotikum nem csak a kórokozókat, hanem a jótékony baktériumokat is kiirtja, ezért jelentősen sérülhet a bélflóra összetétele, így nem lesz, ami lebontsa a vékonybélbe kerülő tejcukrot.

Forrás: https://egeszsegmagazin.hu - photadystory.com
2016 MÁR 04 08:16:37/