Átadták a megújult mentőállomást Veszprémben
A megújult veszprémi mentőállomás nemcsak a városban és a megyében, hanem a Balaton-parton is biztosítja az ellátást - mondta Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter, a város fideszes országgyűlési képviselője a csütörtöki átadási ünnepségen.

A politikus hozzátette, hogy a 14,5 millió forintból megvalósult fejlesztés nyomán az ellátás az eddiginél gyorsabb és színvonalasabb lesz.
    Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója hangsúlyozta: nagy előrelépést jelentenek a felújítások, hiszen az ország 230 mentőállomásának jelentős része nem alkalmas a feladat magas színvonalú ellátására, ezen a helyzeten változtatnak előnyösen a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében folyamatosan végrehajtott fejlesztések.
    Kiemelte: ez még nem jelenti az út végét, további fejlesztések várhatók.
    A főigazgató az MTI kérdésére válaszolva elmondta: az országosan csaknem 11 milliárd forintos keretösszegből 22 mentőállomás épül, 60 korszerűsödik, ezek közül a veszprémi a második. 
    Ezen kívül 178 mentőkocsit és 22 mentőorvosi kocsit adnak át az ország 18 megyéjében a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében - tette hozzá Burány Béla.

Forrás MTI

2014 JÚL 05 10:22:00/