Az áfonya az új szuperétel: íme, 9 jótékony hatása
Úgy néz ki, az áfonya a legújabb szuperétel: lassítja az öregedést, véd a szívbetegségek és az Alzheimer-kór ellen, ráadásul segítségével jobban látunk éjjel, és még a húgyúti fertőzések is jó eséllyel elkerülhetők. Íme, az áfonya jótékony hatásai a szervezetre.

Lassítja az öregedést – A magas antioxidáns-szint a többi élénk színű gyümölcshöz és zöldséghez hasonlóan az öregedés lelassul az áfonya segítségével.


Véd a rák ellen – Az áfonyában található rák ellen védelmet nyújtó összetevők a már meglévő daganat növekedését is lassítják.


Enyhíti a hasmenés kellemetlen tüneteit – Az áfonyát a svédek régóta használják a gyerek hasmenése ellen, ráadásul egyes összetevők az E.coli-baktériumot is elpusztítják.

Javul a koncentrációs képességünk és a memóriánk – Az anthocyanin nevű összetevő, ami a gyümölcs élénk színét adja, megvédi az agy bizonyos neuronjait.


Megakadályozza a húgyúti fertőzéseket – A gyümölcs egy nemrég azonosított összetevője ebben is a segítségünkre van.


Csökken a szívbetegségek kockázata is – Az áfonya segít abban, hogy a „rossz koleszterin”, az LDL ne halmozódjon fel, így a szív- és érrendszeri betegségek is elkerülhetők.


Javul a látásunk a sötétben – A szemünkre is jótékony hatással van az élénk lila színű gyümölcs.

Terhesség alatt is ajánlott fogyasztása – A folsavban, C vitaminban és kalciumban is gazdag gyümölcs a magzat egészségét védi terhesség idején.


Az emésztésnek is jót tesz – A magas rosttartalom székrekedés esetén is jót tesz.


 
Forrás: Medipress - Fotó: Pixabay
2016 MÁJ 04 09:18:23/