Az erekciós problémák korai halálhoz vezethetnek
Érdemes odafigyelni az erekciós problémákra, mert ezek nem csak a hálószobában okozhatnak kellemetlen perceket, de a korai halált is előrevetíthetik. Akiknek gondjuk van az ágyban, 70 százalékkal nagyobb eséllyel halnak meg idő előtt, mint tettrekész társaik.

Sokan hiszik, hogy csak az idős férfiak küzdenek merevedési gondokkal, de ez tévedés. A 40 éven aluli férfiak 20 százaléka küzd erekciós gondokkal. Csak az Egyesült Államokban 18 millió férfit érint a probléma, ami a szakértők szerint szív. És érrendszeri problémákat sejtet – tudjuk meg a Missisippi Egyetem friss kutatásából.


“Ez a gond gyakran a hiperlipidémiának, a magas vérnyomásnak, az elhízásnak, a dohányzásnak és a diabétesznek az eredménye. Az erekciós gondok emellett a sztrók és más szívbetegségek kockázatát is sejtetik, ezért mindenképpen érdemes mielőbb orvoshoz fordulni a problémával. Egyértelmű, hogy a diszfunkció összefüggésbe hozható a korai halállal” – olvasható a Journal of Sexual Medicine című szaklapban publikált kutatásban.


A felmérés során 1790 húsz és nyolcvanöt év közötti férfi adatait vizsgálták 2003 és 2004 között, majd összevetették az eredményeket a nemzeti halálozási indexszel 2011. december 21-ig.


Forrás: MTI - Foto: Pixabay
2016 MÁJ 19 16:00:00/