Az ízületi fájdalmak enyhítése homeopátiával
A homeopátia sok más betegség mellett az ízületi fájdalmakra is hatásos megoldás lehet, igazi előnye pedig abban rejlik, hogy a pontos tünetekhez igazodóan választható ki a homeopatikus szer.  
A mérges szömörce az első helyet foglalja el listánkon, mint az ízületi fájdalmak esetén egyik leghatásosabb alapanyag. Különösen akkor érdekes alkalmazni, ha a fájdalom pihenést követően súlyosbodik, és elviselhetőbbé válik, ha mozog. 

A földi tök alapú szerek lehetnek a másodikak: ezek jöhetnek jól, ha a fájdalom pihenéssel enyhül és mozgással kellemetlenebb lesz. Jó szolgálatot tesz akkor is, ha az érintett ízületnél látható, vörös duzzanat jelentkezik. 

A mocsári molyűző a kisebb ízületek súlyos és fájdalmas gyulladását csökkenti. 

A frissen égetett mész és a kálium-biszulfát keverékének desztillálásával előállított anyagok olyan homeopatikus szerek alapjai, amelyek a szakadásérzést hozó fájdalmakat enyhítik, amelyekre jellemző, hogy a meleg elviselhetőbbé teszi őket, a hideg viszont még rosszabbá. 

A hegyi árnika akkor segít, ha az egész testen eluralkodik a fájdalom, "mintha bottal verték volna meg", de hatásos olyankor is, ha esés vagy sérülés előzte meg a fájdalmat. 

A fekete békebogyó a kéz ízületeinek fájdalmát képes elmulasztani. 

A kökörcsin a "vándorló" ízületi fájdalmak ellenszere, olyankor használ, ha a fájdalom nem egy, hanem több ízületben jelentkezik, és az intenzitása ízületenként váltakozik. 


Van véleménye?

Mondja el nekünk!
Forrás: drhomeo.com