Az orrspray is lehet hatékony és biztonságos fogorvosi érzéstelenítő szer
A fájdalomtól való félelem sokakat visszatart attól, hogy a szükséges fogorvosi ellátáson időben átessenek. Bizonyos esetekben előfordul, hogy az ínybe kapott érzéstelenítő injekció a legfájdalmasabb dolog, amit a páciens a látogatás során átél. Éppen ezért a szakemberek régóta alternatív módszereket keresnek, amelyek segítségével az probléma elkerülhető: az orrspray ezek közül hatékony és biztonságos módszernek tűnik.

A Kovanaze nevű speciális fogászati orrspray jelenleg a klinikai tesztek az utolsó fázisán is keresztüljutott, ami alapján bebizonyosodott, hogy a módszer nem csak hatékony, hanem egyúttal hosszútávon is biztonságos az alkalmazása. A kutatások a Pennsyvaniai Egyetem munkatársainak nevéhez fűződnek, és a Journal of the American Dental Association című szaklapban olvashatunk bővebben az új érzéstelenítő módszerről.


„A piacon jelenleg nincs vetélytársa a terméknek. A Kovanaze egy fantasztikus lehetőség azoknak, akik rettegnek a tűtől, azonkívül segítségével csökkenthetnek a tűszúrás által okozott esetleges komplikációk is” – fogalmaz a kutatást vezető Elliott V. Hersh.


Az új spraynek két fő összetevője van: a helyi érzéstelenítésre használt tetrakain és az oxymetazolin hasonló hatékonysággal volt képes megakadályozni a fájdalomérzetet a fogorvosi beavatkozás során, mint a jelenleg használatban lévő, injekció formájában adható érzéstelenítő szerek.


Forrás: Medipress - Fotó: Pixabay
2016 SZE 10 12:00:00/