Bábolnán mentőállomást adtak át
Zöldmezős beruházásként háromszáz négyzetméteres mentőállomást adtak át pénteken Bábolnán, a 107 millió forintos fejlesztés nyomán két új mentőgépkocsi teljesít szolgálatot a térségben. 
A bábolnai fejlesztés 17 településen 24 902 lakost érint és tehermentesíti a területet eddig ellátó mentőállomásokat. Az új állomással számottevően nő a sürgősségi ellátás biztonsága, hiszen a korábbi években a térségben a kiérkezési idő a riasztások csaknem felénél meghaladta a 15 percet.
A beruházás az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) 10,94 milliárd forintos fejlesztési projektjének része, amelynek keretében az országban 22 új mentőállomást építettek, 60-at felújítottak, 178 új mentőautót szereztek be, valamint 22 orvosi kocsit állítanak szolgálatba a következő hetekben - ismertette az átadás előtt az OMSZ régiós orvos igazgatója.
Onódi Lívia az MTI-nek elmondta, szintén pénteken adták át a tatabányai mentőállomás fejlesztéseit. Itt 28 millió forintos költséggel energiamegtakarítást eredményező felújításokat végeztek el, új fertőtlenítőt helyeztek üzembe, valamint az állomásra egy új orvosi kocsi kerül. 
Komárom-Esztergom megyében további mentőállomásokat is felújítottak: Komáromban, Oroszlányban és Kisbéren. 
Az új mentőállomás átadásán részt vett Burány Béla, az OMSZ főigazgatója, Czunyiné Bertalan Judit (Fidesz) országgyűlési képviselő és Horváth Klára (független) polgármester. 


Forrás: MTI - Fotó: Benjamin Ellis (Flickr.com)