Betöltötte a hármat a Kölyök Atlétikai Program
a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) által létrehozott Kölyök Atlétikai Program hároméves fennállását nagyszabású bemutató keretében ünnepelték szombaton.  
A MASZ beszámolója szerint a Székesfehérvári Regionális Atlétikai Központban kilenc helyi iskola 27 csapattal, összesen csaknem 300 kisiskolással vonult fel, akik ugró-, futó- és dobógyakorlatokat adtak elő az érdeklődőknek.
Gyulai Miklós, a MASZ elnöke külön megköszönte a magyar kormány támogatását. Méltatta, hogy 2012-ben felismerték a programban rejlő lehetőséget, amely egy egészséges generáció felnevelésére ad esélyt. Olyanokéra, akik nemcsak a sportot, de a mindennapos testmozgást is megszeretik és megszokják az iskolák alsó tagozataiban. Gyulai hangsúlyozta, hogy Magyarország az egyetlen olyan tagja a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek (IAAF), ahol a nemzeti alaptanterv részét képezi az "IAAF Kids' Athleticsre" épülő Kölyök Atlétikai Program. 
Szalma László, a Testnevelési Egyetem atlétika tanszékének vezetője bejelentette, hogy heteken belül befejezik a programhoz kapcsolódó szakemberképzést, minek köszönhetően közel 3000 tanítót képeztek ki az elmúlt három év alatt. Az általános iskolák a szakembereknek átadott tudás mellett közel 300 ezer forint értékű eszközcsomaggal is gazdagodtak, melyek segítségével a gyermekek napi rendszerességgel gyakorolhatják az egészséges mozgáskultúra alapjait - áll a MASZ közleményében.
A délelőtti bemutatót követően a Magyar Atlétikai Szövetség csapatbajnokságának döntőjét rendezték meg a tavaly átadott székesfehérvári létesítményben.


Forrás: MTI - Fotó: Picturepest (Flickr.com)