Bőr fehérítő kapszula
Ez az elképzelés, a spanyolországi étrend-kiegészítőt gyártó Monteloeder laboratóriumából jön. A gyártó világosabb bőrt ígér: egyszerűen minden nap 300 és 500 mg növényi kivonatot kell lenyelni, amely megakadályozza a melanin képződését, oly módon hogy blokkolja a tirozinázt, azt az enzimet, amelyre a melaninnak szüksége van. 

" Belülről világosabb bőr ": ezt ígérik a gyártók, két növény, az Aloysia Tryphilla és az Arctostaphylos uva-ursi természetes kivonatának kombinációjával, ez lehet az "egészséges" alternatívája a depigmentációra használt kámiai anyagoknak, a világosabb bőr elérése érdekében.

Világos bőr: Ázsiában az előkelőség jele

Ezek a kapszulák nem az elsők, amelyek megjelennek a piacon, egy másik márka már forgalmaz ilyet a japán piacon. Azonban forgalomba hozatala megegyezik a szépség piac egyre növekvő igényével. A Global Industry Analysts becslése szerint 2018-ra a bőrfehérítő szerek piaca elérheti a 20 milliárd dollárt. Ezt a piacot elsősorban az ázsiai országok táplálják, ahol a nők a lehető legvilágosabb bőrt szeretnék megtartani, ami az előkelőség és a stílus jele.

Indiában, ahol ugyancsak egyre inkább erősödik a kereslet, az egészségügyi tisztviselők igyekeznek felhívni a figyelmet a szép bőr megszállottságára. Valóban, ezeknek az étrend-kiegészítőknek a mellékhatásai hosszú távon még nem ismertek.

Forrás: www.topsante.com