Csak nyugodtan, édesanyák!
A terhesség alatti stressz növeli az asztma kialakulásának kockázatát a magzatnál! 
Számos negatív hatást azonosított már a tudomány mind az édesanyák, mind a magzat - beleértve a fejlődési és viselkedési problémékat - egészségére nézve a terhesség alati stresszel összefüggésben, most pedig az asztma kialakulásával kapcsolaták össze. Kutatók megállapították, hogy az utódokat váró egereknél a stressz allergiával aktiválódó asztmát eredményezett a kölyköknél.

A GC stresszhormon furcsa viselkedése kapcsán - miszerint csökkenthet, de ki is válthat gyulladásos reakciókat - a kutatók azt vizsgálták meg, hogy amikor az édesanya stresszt él át, ezzel megemelkedik a GC-szint a szervezetében, az vezethet-e asztmához. Az egereket tanulmányozva négy csoportot hoztak létre: az első csoport egereit egyetlen nagy stresszes hatásnak tették ki, a második csoportnak a stresszhormon szintetikus mását adagolták, a harmadik csoportnál blokkolták a stresszhormon kibocsátást, az utolsó pedig kontrollcsoportként semmilyen behatásnak sem volt kitéve. 

Miután minden csoport egereinek kölykei találkoztak allergénekkel születésük után, a kutató kimutatták, hogy a stresszhormon magas szintje hatással van a magzatra, növeli annak valószínűségét, hogy az érzékenyebb lesz az asztmára és allergiára.


Van véleménye?

Ossza meg velünk!
Forrás: sciencedaily.com
2014 OKT 14 23:11:54/