Csökkentik a hiányszakmák számát a salgótarjáni kórházban
     Salgótarján, 2018. március 14., szerda (MTI) - Növelik a dolgozók szakképzettségi szintjét, csökkentik a hiányszakmák számát európai uniós forrásból a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban - tájékoztatta az intézmény szerdán az MTI-t.

A Szent Lázár kórház több mint 250 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán. A szakképzettségi szint növelésével kevesebb lesz az intézményben a hiányszakma, nő az egy betegre fordítható idő és ezzel a betegbiztonság is - - írták közleményükben.
    Jövő év végéig tizenhárom képzési programban 33 szakdolgozó tanul majd aneszteziológiai szakasszisztensnek, CT/MR-szakasszisztensnek, edukátornak, diabetológiai, epidemiológiai, felnőtt intenzív szakápolónak, egészségügyi gyakorlatvezetőnek. Képesítést szereznek a résztvevők geriátriai és krónikusbeteg-szakápolóként, hospice-, onkológiai szakápolóként, műtőssegédként és gipszmesterként, de lesz köztük sugárterápiás szakasszisztens, sürgősségi szakápoló, pszichiátriai szakápoló és gyógyfoglalkoztató is.

MTI

2018 MÁR 17 06:13:00/