Csökkentse gyermeke mérgező vegyi anyagoknak való kitettségét!
A gyerekek különösen érzékenyek a környezeti mérgekre, mivel szervezetük védekezőképessége még nem olyan fejlett, mint a felnőtteké, ráadásul pusztán abból adódóan, hogy egy gyermek fizikailag kisebb, ugyanannyi vegyi anyag sokkal nagyobb dózisként érheti, mint egy felnőttet.  
A csecsemők és a kisgyermekek lakáson belül és kívül is számos anyaggal érintkezhetnek, a szájukba vesznek, megfognak olyan játékokat és tárgyakat, amelyek mérgező vegyszereket tartalmaznak, de a háztartási por és piszok is tele lehet ilyenekkel. A szabadban a növényvédők, gyomirtók jelenthetnek veszélyt. 

Annak érdekében, hogy csökkenthesse a kockázatokat, érdemes néhány dologra odafigyelnie: a gyakori takarítás, elsősorban a portörlés és porszívózás jó kezdet, de a természetes tisztítóanyagokról, mint a szóda vagy az ecet, se feledkezzen meg! Válasszon olyan termékeket, amelyek nem tartalmaznak triclosant, testápoláshoz pedig részesítse előnyben az illatanyag- és szinezékmentes szereket! Ha gyermeke kicsi, inkább hagyagolja az agresszív gyomirtókat és növényvédőket.


Van véleménye?

Ossza meg velünk!
Forrás: alive.com
2014 OKT 31 00:50:13/