Disneylandből indult ki a kanyaró járvány
A kanyaró járvány Disneylandben kezdődött és terjed a Nyugati Parton. A Kaliforniai Népőegészségügyi Intézet (California Department of Public Health - (CRPD), december vége óta 59 esetben jelentett kanyarós megbetegedést az államban. A szomszédos államok is érintettek.

Összesen 42 esetben találtak kapcsolatot Disneylanddel (Anaheim, Kalifornia). Ez a fajta vidámpark valóban ideális hely egy vírusos fertőzésnek. Minden évben érkeznek a világ minden tájáról emberek és néhányuk a vírus potenciális hordozói lehetnek.

A betegség kitörésének kezdete óta Colorado, Oregon, Utah és Washington államok is érintettek. Az Egyesült Államokban az elmúlt évben összesen 644 esetben számoltak be kanyarós megbetegedésről. De 2013-ban, a hatóságok csak 173 esetről számoltak be. És a 2000-es évek elejétől, évente hatvan esetet regisztráltak az ország egész területén. Sőt 2000-ben úgy tartották, hogy a kanyaró megszűnt!

Szóval, miért csapott le ismét a vírus az Egyesült Államokban? Valójában, a legtöbb fertőzött beteget nem immunizálták a kanyaró ellen. A CDPH tisztviselői szerint Kaliforniában az óvodások 3,1%-a nincs beoltva kanyaró ellen. Ez az arány 7,1% a szomszédos Oregon államban. A legtöbb esetben a szülők nem hajlandók beoltatni gyermekeiket személyes meggyőződésre hivatkozva.


Forrás: destinationsante.com - Fotó: Dave Haygarth (Flickr.com)
2015 JAN 27 00:02:14/