Március végétől erős hagymaillat töltö be az erdőket, elkezd szépen virágozni a medvehagyma! Igazi tavaszi egészséges receptünk mára ezért nem más, mint a medvehagyma krémleves, természetesen ‘minden mentesen’.
HOZZÁVALÓK:
- 2 db közepes burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 15-20 dkg medvehagyma
- 1 liter zöldségalaplé
- 2 dl rizstejszín
- 2 ek. olívaolaj
- só
- bors
- szerecsendió
- tökmagolaj
ELKÉSZÍTÉS:
- A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk és a fokhagymával, kevés sóval elkezdjük főzni az alaplében.
- A medvehagyma 1/3-ad részét felaprítjuk, és a burgonyához adjuk. Így főzzük, amíg teljesen meg nem puhul.
- Ekkor a maradék medvehagymát is felaprítjuk és beledobjuk, de csak pár percig hagyjuk a tűzön, majd a botmixerrel pürésítjük.
- Hozzáadjuk a rizstejszínt, ráreszelünk egy kevés szerecsendiót, összemixeljük, majd még egyszer újramelegítjük.
- Tálalásnál meglocsoljuk egy kevés tökmagolajjal, hogy még pikánsabbá tegyük.
Forrás: www.egeszsegmagazin.hu - Foto: Lillalulla blog