Egészséges receptek - Medvehagyma krémleves
Tipikus tavaszi egészséges előétel a medvehagyma krémleves és az elkészítése is egyszerű.

Március végétől erős hagymaillat töltö be az erdőket, elkezd szépen virágozni a medvehagyma! Igazi tavaszi egészséges receptünk mára ezért nem más, mint a medvehagyma krémleves, természetesen ‘minden mentesen’.


HOZZÁVALÓK:

  •     2 db közepes burgonya
  •     2 gerezd fokhagyma
  •     15-20 dkg medvehagyma
  •     1 liter zöldségalaplé
  •     2 dl rizstejszín
  •     2 ek. olívaolaj
  •     só
  •     bors
  •     szerecsendió
  •     tökmagolaj

 

 ELKÉSZÍTÉS:

  •     A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk és a fokhagymával, kevés sóval elkezdjük főzni az alaplében.
  •     A medvehagyma 1/3-ad részét felaprítjuk, és a burgonyához adjuk. Így főzzük, amíg teljesen meg nem puhul.
  •     Ekkor a maradék medvehagymát is felaprítjuk és beledobjuk, de csak pár percig hagyjuk a tűzön, majd a botmixerrel pürésítjük.
  •     Hozzáadjuk a rizstejszínt, ráreszelünk egy kevés szerecsendiót, összemixeljük, majd még egyszer újramelegítjük.
  •     Tálalásnál meglocsoljuk egy kevés tökmagolajjal, hogy még pikánsabbá tegyük.


Forrás: www.egeszsegmagazin.hu - Foto: Lillalulla blog
2016 MÁR 11 07:55:00/