Egyen földimogyorót a terhesség alatt, hogy a gyerek ne legyen allergiás!
A terhesség alatt fogyasztott mogyoró egy új tanulmány szerint nem hogy nem okoz allergiát a gyereknél, hanem csökkenti az allergia megjelenésének valószínűségét!

"Hacsak ő maga nem allergiás a mogyoróra, egy nőnek nem kell megálljt parancsolnia a magának a terhesség alatt" - mondják a tanulmány szerzői. Korábban a nők gykran hallhatták azt a tanácsot, hogy kerüljék az allergének fogyasztását várandósságuk és a szoptatás alatt, és a gyerekeiknek se adjanak 3 éves kor alatt ezekből.

 

A cél ezzel a tanáccsal az volt, hogy minimális legyen az allergéneknek való kitettség és az érzékenység kialakulásának kockázata, ugyanakkor a kutatások nem igazolták, hogy ez valóban megoldás lenne. Ráadásul az allergiás gyerekek száma nem csökkent, sőt, ezért az orvosok elkezték felülvizsgálni korábbi véleményüket. Ahogy a tanulmány egyik szerzője fogalmaz: "Senki sem tudja megmondani, hogy az allergének elkerülése és a növekvő számú allergiás eset között van-e kapcsolat, az azonban biztos, hogy az elkerülés nem akadályozta meg a számok növekedését". 


Forrás: sciencedaily.com
2015 MÁJ 27 01:31:38/