Elindult Magyarország első online mikroadományozási rendszere
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint hazai internetes kereskedők összefogásával elindult augusztus elején az első hazai mikroadományozási rendszer.
A kezdeményezésben résztvevő webáruházak vevői fizetéskor egy kattintással felkerekíthetik a vásárlás összegét, mellyel egyedi karitatív programokat támogathatnak - közölte a szeretetszolgálat csütörtökön az MTI-vel. 
Az Egészségbolt.hu és a Szépségbolt.hu vevői a Családok Átmeneti Otthonát támogathatják, a Groby.hu vásárlói a szeretetszolgálat ételosztási tevékenységét segíthetik, az Ebolt.hu felhasználói a mozgó orvosi rendelő fejlesztéséhez járulhatnak hozzá, a Jegy.hu vevői pedig hátrányos helyzetűek részvételét támogathatják kulturális- és sportprogramokon. 
A Kerekítsd fel! programot azért hozta létre a szeretetszolgálat, hogy a hazai online vásárlók a lehető legkönnyebben hozzájárulhassanak konkrét jótékonysági programok megvalósításához. 
A program részleteiről és a támogatott karitatív tevékenységekről a www.kerekitsdfel.hu oldalon érhető el részletes információ.


Forrás: mti
2015 AUG 13 23:13:04/