Antioxidánsok
Az ultraibolya sugárzás lehetővé teszi a bőr barnulását, ugyanakkor magával vonja a szabad gyökök többszöröződését, ami káros a bőrnek. Hogy kordában tartsuk őket és felkészítsük a bőrünket a napozásra, elengedhetetlen, hogy feltöltsük szervezetünket antioxidánsokkal: A, C és E vitaminnal.
A C-vitamin erősen antioxidáns, megtalálható a kiviben, citrusfélékben, spenótban és sok más gyümölcsben és zöldségben. Egyen belőlük minden étkezésnél.
Az A-vitamin, bőségesen megtalálható a vajban, a májban, a tojássárgájában és a sajtban. Ne felejtsük el őket ezen a nyáron!
Az E-vitamin is megtalálható a zöldségekben. De ezenkívül nagy mennyiség megtalálható a növényi olajokban, a dióban, a mandulában és más olajos magvakban.
Végül a szelén egy erőteljes antioxidáns: tenger gyümölcseiben, halban, teljes kiőrlésű gabonában, fokhagymában és a vöröshagymában találhatunk belőle.