Ez az a 10 dolog, amit miden nap megfogunk és hemzsegnek a baktériumoktól
A mindennapi életben, gyakran szembesülünk valódi baktérium fészkekkel. Íme, tíz ilyen hétköznapi tárgy, amely sokkal piszkosabb, mint gondolnánk.

10 – A bárokban kínált földimogyoró: jól ismert dolog, és mégis sokan nem tudnak ellenállni. A probléma az, hogy a mogyorót lehet, hogy sokáig nem cserélték ki. Egy 1997-es tanulmány során 14 különböző vizeletet találtak egy tányér mogyoróban.

9 - A vágódeszka: nem tisztítják meg elég gyakran, ha gyakran vág rajta nyers húst, akkor lesz csak igazán piszkos.

8 – A mobiltelefon: miután mindenhol, mindig használjuk, a telefont baktériumok táptalajává válhat, akár 18-szor több baktériumot tartalmazhat, mint a WC-ülőke.

7 - Az íróasztal: ha az asztal, amin dolgozik rég nem lett letörölve. A bútor is négyzetcentiméterenként több mint 6000 baktériumot tartalmazhat.

6 - Lábtörlő: ez nem meglepő, viszont az eredmények azok. Egyes tanulmányok szerint, a lábtörlők 96% -a nyomokban tartalmazhat székletbaktériumot, amit a cipő talpa továbbított. Egy jó ok arra, hogy a lábtörlőt az ajtó előtt hagyja és alaposan használja, mielőtt belép otthonába.

5 - A kézfogás: nem igazán tárgy azoknak az embereknek a keze, akikkel találkozik a napfolyamán. Azonban, megérdemlik a helyüket ebben a listában. Azt kell mondani, hogy a kézfogás az egyik legjobb eszköz a vírus átadására. Ezért az egészségügyi szakemberek a rendszeres és a gyakori kézmosást ajánlják a megelőzésre.

4 - A hűtőszekrény: a hőmérsékletkülönbség a baktériumok növekedését nagyban elősegíti.

3 - Az éttermek étlapja: hisz naponta többször több tucat vendég fogja meg az étlapot, akik nem mindig mostak kezet, mielőtt asztalhoz ültek. Ha megtudná mennyire fertőzött az étlap, lehet, hogy elmenne az étvágya.

2 - A számítógép billentyűzete: köztudott, a zugaiban és mélyedéseiben, a billentyűzet népszerű a szennyeződések és a baktériumok körében. És lehetséges, hogy egész napját gépelés tölti a számítógép billentyűzetén, ez az ártalmatlan tárgy 5-ször piszkosabb lehet, mint egy WC-ülőke.

1 - Bankjegyek: a pénz a legmocskosabb tárgy a mindennapi életben. Akár 26.000 baktériumot is lehet találni egy ezresen.


Ha néhány tárgy jelenléte nem túl meglepő, sok más is szerepelhetne a listán: kapaszkodó a villamoson, játékkonzol, kézi táskák, kulcsok, vagy 3D-s szemüveg a mozikban. Kedve szottyant kezet mosni? Vajon miért?


Mi avéleménye?

Ossza meg velünk gondolatait!
Forrás: www.maxisciences.com - Fotó: Arlington County (Flickr.com)
2014 DEC 30 23:17:59/