Felújították a Soproni Gyógyközpont sürgősségi osztályát
A fejlesztés keretében megújult a Soproni Gyógyközpont sürgősségi betegellátó osztálya, valamint új eszközöket és műszereket vásároltak, több mint egymilliárd forint értékben.

A közlemény szerint 2014-ben indult az az uniós projekt, amely a kormány társfinanszírozásával csaknem 1,3 milliárd forintot biztosított a többi között a központi műtő korszerűsítésére, orvosi műszerek és segédeszközök beszerzésére, infrastrukturális eszközök vásárlására és a sürgősségi ellátás javítására. 

A sürgősségi osztály megújítását és bővítését a kórház betegforgalma indokolta, amely éves szinten mintegy 21 ezer fekvő- és járóbeteget, azaz napi átlagban körülbelül 60 embert jelent - írták. 

A korszerűsítés ez év márciusában kezdődött meg. Ennek részeként kialakítottak egy új, nyolcágyas megfigyelő kórtermet és a súlyos betegek azonnali ellátását biztosító sokktalanítót. Megújultak a vizsgálóhelyiségek, a váró- és az előcsarnok is, bővült az adminisztrációs terület. Kiépítettek továbbá egy csőpostarendszert, amely a műtők, a sürgősségi osztály, a labor és a patológiai osztály között biztosítja a diagnosztikai anyagok szállítását.


Forrás: www.mti.hu - fotó: Roman Hobler (flickr.com)
2015 NOV 26 11:44:00/