Fülbevaló: mikor lyukasszunk?
Fülcimpák kis szívbe, vagy arany katicába öltöztetve nagyon aranyos. De ezeknek az ékszereknek az elhelyezése nem egy ártalmatlan aktus. A fertőzés valós kockázatáról van szó. Hogy minden jól menjen, jobb megvárni a megfelelő pillanatot, hogy jó körülmények között történjen.

Évtizedek óta nagy mennyiségben gyakorolják kislányok fülén, azonban a füllyukasztás nem más mint egy piercing, és ugyanazoknak a higiéniai előírásoknak kell megfelelnie. A leggyakoribb szövődmény a helyi fertőzés, ami kialakulhat a lyukasztás során a rossz higiénia miatt, vagy az azt követő napokban a gondoskodás elmulasztása miatt. Egy másik lehetséges probléma: nikkel allergia, ezért fontos a műtéti fémből készült fülbevaló használata, amíg a lyuk be nem gyógyult.

Az életkort tekintve, nincsenek szabályok. Azt az egyet leszámítva, ha mindenképpen kisbabának akarnak fülbevalót, hogy legyen meg az összes tetanusz oltása. De az ideális az, ha megvárják, hogy a kislány maga kérje - vagy fiú - kevésbé fél majd fúrás közben. A fájdalom érzékelése gyermekenként változik.

A hagyomány szerint a lyukasztást az ékszerészek csinálják. Mégis, még ha illetlennek is tűnhet jobb egy piercing szalonban megcsináltatni. A berendezések sterilizálását szigorúbb protokoll szerint végzik.


Mi a véleménye?

Ossza meg velünk!
Forrás: destinationsante.com - Fotó: Andrew Bardwell (Flickr.com)