Fülgyulladás, ekcéma, hiperaktivitás: a homeopátia mindegyiknél segíthet
Használata könnyű, és nincs mellékhatása: a beteg gyermekeket is lehet homeopátiával kezelni. Különösen, ha nem súlyos, krónikus betegségben szenvednek.

Ennél a három, néha nagyon bosszantó, néha reménytelenül krónikus betegségnél a hagyományos orvoslás nem mindig hoz gyors gyógyulást. Ilyen esetben, ha a homeopátia felé fordulunk nem csak a kis beteg tüneteit vizsgálja az orvos, hanem a pszichobiológiáját is. Ezért a személyre szabott ellátás, amely néha lehetővé teszi a javulást. Esettől függően, a javasolt kezelés lehet csak homeopátiás vagy más gyógyszerekkel kombinált.

Mikor kell bevenni a homeopátiás gyógyszert? Ideális esetben akkor kell bevenni, amikor a tünetek rosszabbodnak. Mivel ez akár nem túl praktikus órákat is jelenthet, a következő szabályt kell követni: a golyókat lehetőleg éhgyomorra, vagy a megelőző étkezéstől minél távolabbi időpontban.

Ajánlott savós középfülgyulladás esetén

Az esetek 90%-ában, a középfülgyulladás, a fül gyulladása spontán meggyógyul. A fennmaradó 10%-ban, a homeopata szakorvos ötvözi a Mercurius dulcis-t és Kalium muriaticum 7 CH-t. A gyermek profilja alapján hozzátesz egy alapkezelést. Megelőző intézkedések kísérik a receptet, hatékony orrfújás és tilos a passzív dohányzás. A rendszeres ellenőrzés minden esetben javasolt, mert a rosszul kezelt középfülgyulladás árthat a gyermek halásának.

Jótékonyan hat az ekcémára

A görög "kívül forr" bőrbetegség, a gyermekek 15-30%-át érinti, és az egyik fő oka a homeopátiás tanácsadás meglátogatásának. A diagnózis felállításakor az orvos kikérdezi a szülőt az ekcéma előfordulásáról a családban, allergiáról vagy külső tényezőkről (reaktivitás vízre, túlzott higiénia). Így születik meg a kis betegre szabott kezelés.

Ha a gyermeke ekcémája vörös, sárga, mézszerű folyadék szivárog belőle, adjon neki grafitot. Ha az ekcéma vörös és meleg: használjon inkább Belladonnát. Ehhez adódik az alapkezelés, amely összhangban van a gyermek homeopátiás "profiljával". Gyakran: Calcarea carbonica, Pulsatilla vagy szépia. A tüneti kezelés általában napi adagokból áll és alap hígítással (5 és 9 CH) ajánlja a szakorvos. Az alapkezelés heti adagokból áll, nagy hígításban, 15 és 30 CH.

Az eredmények gyorsan láthatók. Visszaesés esetén a kezelés folytatódik, vagy allopátiás kezeléssel egészül ki (antibiotikummal, ha az ekcéma felülfertőződött). Az egyik legnagyobb kihívás, hogy megakadályozzuk az ekcéma szénanáthává vagy asztmává alakulását. A kockázat növekszik, amennyiben a gyermek szülei is szenvedtek ekcémában.

Megfelelő kezelés a hiperaktivitásra

A hiperaktivitás kezelésének kiválasztása előtt meg kell találni a kiváltó okokat. A gyermek szomorú: szenved az elhanyagoltságtól. Klasszikus példa erre a kis testvér érkezése. Szorong: okozhatja az iskolától, a tanártól vagy akár a haláltól való félelem.

Minden esetben javasolható homeopátiás szer a Lachesis, az Arsenic album vagy Amphetaminum sulfuricum. Megfelelnek a tünetek és az okok kezelésére. Mi a cél? Elkerülni a túl gyors vényköteles pszichostimulánsokat.


Forrás: topsante.com - Fotó: Marcin Wichary (Flickr.com)