Gyengéd segítség mitesszeres, aknés bőr esetén
Az Aknét a bőrben található faggyúmirigyek túlzott működése okozza. Az aknénak több formája fordulhat elő, a legelterjedtebb a hagyományos akne, az ún. Acne vulgaris. Ez leggyakrabban kamaszkorban jelentkezik, és a fokozott androgén-hormon termelés okozza. 

Az Aknét a bőrben található faggyúmirigyek túlzott működése okozza. Az aknénak több formája fordulhat elő, a legelterjedtebb a hagyományos akne, az ún. Acne vulgaris. Ez leggyakrabban kamaszkorban jelentkezik, és a fokozott androgén-hormon termelés okozza. Az androgén-hormonok férfi nemihormonok, amelyek azonban a női nemihormonok előfutárai is. A kamaszkorban hirtelen fellépő fokozott hormontermelés következtében megváltozik a szervezet anyagcseréje, amely aknés tüneteket okozhat.

Fokozott faggyútermelés és elszarusodási-zavar együttes fennállása a faggyúmirigy kivezető csatornája eldugulhat, ez vezet a mitesszerek képződéséhez.

Miel mindenkinél eltérő az aknéra való hajlam és annak megjelenési formája, a panaszok kialakulását jelentősen befolyásolja a genetikailag meghatározott hajlam.


Lehetséges tünetek és a megfelelő homeopátiás szerek


A lent leírt tünetek alapján kiválaszthatja, az Ön panaszai esetén melyik homeopátiás szert érdemes bőrpanaszok esetén választani.


Belladonna: akut, fertőző gyulladások esetén, amelyeket bőrpír, meleg bőrfelület kísér.

Hepar sulfuris: elsősorban fiataloknál jelentkező panaszok, főként az arcon és a háton megfigyelhető pattanások esetén. A pattanások gyakran elgennyesednek illetve fájhatnak.

Pulsatilla: tinédzserkori bőrhibák, elsősorban olyan lányoknál, akiknél nagy hormoningadozások jelentkeznek. Az akne állapota romlik a menzesz alatt.

Silicea: általában problémás bőr esetén, ha a pattanások lassann érnek meg, gennyesedésre hajlamosak és csak lassan gyógyulnak; hegesedésre való hajlam esetén.

Sulfur: hagyományos akne esetén, amikor sok gennyes, viszkető pattanás jelentkezik.

Mahonia aquifolium: viszkető, gennyes mitesszerek és pattanások esetén, elsősorban szőrös bőrfelületeken. Gyakrabban érint férfiakat; borotválzozás után kipattogzó bőrre.

Forrás: www.apotheke-homoeopathie.de - fotó: anna gutermuth (flickr.com)
2015 OKT 25 21:57:31/