Hogyan készülnek a homeopátiás golyók?
A franciák több mint fele használt már homeopátiás gyógyszert. Az évek során sikere egyre csak nő. Mi lehet a titka ezek az apró homeopátiás golyóknak, hogyan készülnek? 

A homeopátia fő elvei

A homeopátia a német orvos Samuel Hahnemann 1796-ban megjelent tudományos cikkében látott napvilágot. Az orvos elégedetlen volt a gyógyítás akkori módszereivel, hitte, hogy lehetséges a betegségek elleni küzdelemben, és a megelőzésben, a hasonlóság törvényére támaszkodni. Elmélete szerint, minden olyan anyag, amely képes egy egészséges emberben betegséget okozni, nagyon alacsony dózisban meg is gyógyíthatja az embert. Különösen a 20. század elején nőtt a homeopátia népszerűsége Franciaországban és az Egyesült Államokban.

Ma, a homeopátiát minden kontinensen használják, különösen Európában, ami a piac 58%-a. Legjobban Franciaországban terjedt el: a lakosság 53%-a már kezelte magát vele, az egyik gyógyszergyár 2011-ben megjelent tanulmánya szerint, míg az  IPSOS 2004-es tanulmánya szerint még csak 34%-a.

A növekedés ellenére a nem hagyományos orvoslás, a homeopátia messze nem egyhangúan elfogadott a tudományos közösségben. Kevés nagy kutatás mutatta ki, hogy a homeopátiának nagyobb hatása lenne, mint a placebónak. Mégis, egyre több orvos homeopata is egyben, ami igazi érdeklődésre utal az egészségügyi szakemberek részéről ebben a szakágban. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan készül a homeopátiás golyó, megnéztük a gyártását.

Az alapanyagok kiválasztása

Az alapanyagok javarészt növények részei és virágok, de lehetnek ásványi vagy állati eredetűek. A laboratórium szem előtt tartja a betakarítási időszakot, és hogy egy növény mely részét használják fel.

Szigorúan ellenőrzik a nyersanyagokat. A laboratóriumba érkezéskor szigorú teszteken mennek át: szemrevételezés, makroszkopia, radioaktivitás, hogy a gyógyszerek minősége konzisztens legyen.

Az ős-tinktúrák gyártása

A növényi eredetű ős-tinktúrákhoz, először kiszámítják a növény nedvességtartalmát, hogy értékeljék a szükséges víz és alkohol mennyiséget, amely az áztatáshoz szükséges. Az áztatás 10-30 napig tart egy nagy tartályban, amit rendszeresen mozgatnak, hogy támogassák az aktív összetevők kiválását. Az oldatot ezután leszűrik, és így kapják meg a végterméket.

Homeopátiás hígítás

Miután megkapták a törzsoldatot, a hígítások számát növelik. Az ős-tinktúra egy századát veszik, hogy 99 század vizes-alkoholos oldattal hígítsák. Ezután a folyadékot mechanikusan keverik 150 remegés 7,5 másodperc alatt: ez a revitalizáció. Így kapnak 1CH-s hígítást. Ha ezt a műveletet 20-szor megismétlik, a kapott hígítást 20CH. Ez a protokoll az úgynevezett Hahnemann hígítás.

A hatóanyag beépítése a golyóba

Homeopátiás golyó átmérője 4 mm. Ezt a formát a 85% szacharóz és 15% laktóz alkotja. Ezeket a kis golyókat hatalmas turbinákban itatják át a homeopátiás hígítással. A golyókat 3-szor szárítják meg, és 3-szor átitatják, hogy homogén legyen az átitatás. Csak az marad hátra, hogy a golyókat műanyag csövekbe tegyék és elküldjék a gyógyszertárakba. 


Forrás: www.topsante.com
2014 AUG 22 20:28:13/