Hogyan lehet megvédeni a baba fülét?
„A gyermeknek szüksége van sok csendes időszakra a napfolyamán", mondja Dr. Mireille Tardy fül-orr-gégész. Hogyan lehet tudni, hogy milyen hang bántja a baba fülét: a nappali háttérzenéje, vagy a rádiózás az autóban vagy a nagycsaládi vacsorák?

Dr. Tardy elismeri, hogy „a kérdés bonyolult. A válasz valójában szubjektív kritériumoktól függ”, amely a hangos kifejezéshez köthető. Ennek oka, hogy különböző képen érzékeljük a hangokat.

Egy hang egy időben. Általánosságban „figyeljen arra, hogy ne legyen hangzavar a kisbaba körül” hangsúlyozza a fül-orr-gégész. „Szüksége van arra, hogy azonosítsa, dekódolja a hangokat. Ez azért fontos, mert megnyugtathatja.”

Óvatosan a hangerővel. Józanész kérdése: elkerülni az eszeveszettül hangos zenét. Akkor is, ha a kicsi veri a taktust. „Igen, ez vicces” mondja Mireille Tard. „De ez jelzi, hogy sok neki, hogy izgatott. Az izgatottság „gyakran könnyekké alakulnak át, amikor a túl sokáig tart." Az "erős" hangnak a lehető legkevesebb ideig kell tartania.

Fülvédő. Ezért az esti bulik súlyosan érintik a kicsit. „Egy idő után elkezd sírni, és csak a nyugalom tudja megvigasztalni.” Ha szükséges, tudja, hogy vannak zaj elleni fülvédők a kicsik és a nagyobbak részére. Lehet, hogy bölcs dolog, ha koncertre vagy egy előadásra, egy fesztiválra, tűzijátékra mennek magukkal vinni. Ha bármilyen kérdése van, forduljon gyermekorvosához vagy fül-orr-gégészéhez.


Forrás: destinationsante.com - Fotó: Steve C (Flickr.com)