Hogyan nyugtatható a rosacea?
Egy tartósan vörös arc, amelyről sem a félénkség, sem az alkohol nem tehet... Ez egy krónikus gyulladásos bőrbetegség, amely nagyon gyakori, és örökletes. Szerencsére, új kezelési mód van a bőrpír ellen.

A rosacea az arcon (homlok, orr, arc és áll) jelentkezik, a 30 és 60 év közötti lakosság 3-6% érinti változó intenzitással, és a nőket jobban, mint a férfiakat, különösen a kék szemű, fehérbőrűeket. Számos formája létezik: Rosacea erythematosa-t átmeneti vagy tartós bőrpír jellemzi. Papulopustulosus formájában, gyulladt csomók jelentkeznek, amelyek pattanásokra is hasonlíthatnak kevesebb bőrpír figyelhető meg.

Nagyon ritkán, a férfiaknál, az orr környékén megvastagodik a bőr (rhinophyma). A szemek környékén is kialakulhat Rosacea, ilyenkor a szemhéjak gyulladnak be. Ez a dermatitis gyakran jelentős hatással van az érintettek társadalmi és szakmai életére.


Hogyan kezelhető?

Ezt a nagyon reaktív bőrt nagyon kíméletes arctejjel kell tisztítani. Használjon nem zsíros hidratálót. A készítmények ne tartalmazzanak gyümölcssavakat, retinolt, túl agresszív A vagy C vitamint. Kerüljék az arcradírokat és a túl zsíros készítményeket, mint a pakolások, amelyek gyulladást okozhatnak.

Használhat olyan korrektort, ami egyesíti a magas pigment tartalmat és nem jelent allergiás veszélyt. A bőrpírt könnyen elhalványíthatja, ha helyesen alkalmaz néhány alapvető szabályt. A korrekciós alapozó azonnali eredményt hoz a bőrpír "eltűnésével", amíg a hatékony orvosi kezelés várat magára.

Nagyon fontos a nap elleni védelem, mert a termikus hatás fokozza az arc meleg érzetét, és az erek tágulását. A városban, 30 faktoros naptejre van szükség, 50 faktoros vagy afeletti ajánlott, ha erős a napsütés, ebből is a nem túl zsíros fajtájút kell választani.


Egy új kezelés csökkenti a bőrpírt

Pár hónapja létezik egy kezelés a bőrpírre ez egy brimonidin tartarát tartalmú gél. Az arcon való alkalmazása csökkenti a bőrpírt 30 perc alatt, és akár 12 órán keresztül hatásos. Ez a kezelés az erythema rosaceara hat legyen az enyhe vagy súlyos, naponta egyszer alkalmazható. Azonban a bőrpír visszatér, amint abba hagyja a kezelést.


A rosacea megszüntetésére, a kitágult erekre, nagyon hatásos az érrendszeri lézer.

Papulopustulosus formáját antibiotikummal (tetraciklinek) kezelik. A szem környékén kialakuló rosaceát, ugyancsak antibiotikumokkal kezelik, több héten vagy akár hónapokon keresztül.

Ami a legritkább formáját illeti: a rhinophyma sebészeti úton kezelhető vagy lézerrel. Ez utóbbi módszer nagyon jó eredményeket nyújt egy-két alkalom után. A következmények: nagy hegek alakulnak ki, ami a szociális érintkezése tíz napig ellehetetlenítik.


Alternatív gyógymódok az erek területén

Gyógynövények

A galagonya (Crataegus oxyacantha), az ajánlott növény. Tinktúrájából, naponta háromszor 50 csepp, a hét öt napján, három héten keresztül kell bevenni. Szükség esetén a kúra megismételhető.

Homeopátia

A betegtől függően több gyógyszer is ajánlott: Pulsatilla, Lach, Eugenia Jambosa, Sanguinaria canadensis, Ledum palustre.

Aromaterápia

A legalkalmasabb illóolaj az Olasz szalmagyopár (Helichrysum italicum). Hogy csökkentse a bőrpírt és a rosaceat, tegyen 1 csepp illóolajat egy hangyányi éjszakai hidratálókrémbe egy hétig, majd egy hét kihagyás után újra. Ezt a kezelést több hónapig folytathatja gond nélkül. 

Ön mit gondol erről?

Olvassa el olvasóink véleményét és ossza meg velünk a sajátját!
Forrás: topsante.com